menu
Blog Are You Doctor?
Specialist Portal
Medibulut Blog Yeni ebeveynlik becerileri öğrenmek, yeni bir dil öğrenmeye benzer
Yeni ebeveynlik becerileri öğrenmek, yeni bir dil öğrenmeye benzer
Exp. Ps. Betül Köksal Öztürk

Yeni ebeveynlik becerileri öğrenmek, yeni bir dil öğrenmeye benzer

Exp. Ps. Betül Köksal Öztürk
Yeni ebeveynlik becerileri öğrenmek, yeni bir dil öğrenmeye benzer
Ebeveynlik, öğrenilen bir beceridir. Eğer kendi ebeveynlerinizden farklı bir ebeveynlik tarzı benimsemek istiyorsanız, bu aslında büyük bir çabayı ifade eder. Bu süreç neredeyse yeni bir dil öğrenmeye benzer.

Kendinize ve çocuğunuza öğretmeye çabaladığınız yeni ebeveynlik tarzı, yabancı bir dil gibidir. Bu yeni ve yabancı dili hem kendinize hem de çocuğunuza öğretmek için büyük çaba sarf etmeniz ve sürekli olarak pratik yapmanız gerekir. Zor anlarda ise kendi ebeveynlerinizden öğrendiğiniz ana diliniz daha kolay ve otomatik bir şekilde kullanılabilir halde beklemededir.

Bu süreçte karşılaştığınız zorlukları anlamak ve kabul etmek önemlidir. Yeni ebeveynlik becerileri edinmek, zaman alabilir ve sabır gerektirebilir. Unutmayın ki hatalar yapmak, öğrenme sürecinin bir parçasıdır. Zor anlar, sadece ebeveynlik deneyiminin birer parçasıdır ve bu anlarda kendinize şefkat göstermek, öğrenme sürecinizi daha olumlu hale getirebilir.

Zor anlarda kendinizi kötü ve başarısız bir ebeveyn olarak etiketlemek yerine, çabaladığınız işin ne kadar zor, emek gerektiren bir durum olduğunu fark etmeye çalışın ve kendinize şefkat gösterin. Bu süreçte destek almak, diğer ebeveynlerle deneyimlerinizi paylaşmak da size yardımcı olabilir. Yeni öğrendiğiniz bu dili kullanarak elinizden gelenin en iyisini yapmaya çabalıyorsunuz ve bu, oldukça takdire değer bir çaba. Ebeveynlik, sürekli öğrenme ve gelişme sürecidir ve her çaba, çocuğunuzla daha sağlıklı bir ilişki kurmanıza katkı sağlar.
27 August 2024 Tuesday

Betül Köksal Öztürk
Exp. Ps. Betül Köksal Öztürk Psychology and Counseling

She obtained her bachelor's degree from Boğaziçi University's Psychological Counseling and Guidance program and her master's degree in Developmental and Educational Psychology from the University of P...